Menu

Oheň v břiše

Marie Magdaléna prostřednictvím Pamely

Drazí krásní muži a ženy,

Mám velkou radost, že tu jsem dnes s vámi. Jsem vaše sestra. V pozemském životě, kde jsem si získala pověst, která mě silně ovlivnila, mi říkali Marie Magdaléna. Byla jsem na Zemi s Jeshuou a zasáhlo mě světlo, které přinášel, světlo, které žije v nás všech. Je to jiskra božství, která vyzařuje z očí každého člověka, pakliže ji hledáte.

Vidím vaše božství. Jsem přesvědčena o vaší síle a světle. Jsem tu, abych vám tento fakt více přiblížila, abyste ji cítili a poznali: „To jsem já. Znám své vlastní odpovědi. Vnímám svou vlastní sílu. Stávám se svým vlastním průvodcem.“

Mnoho z vás touží po jiné realitě, jiné vibraci, která přináší větší pokoj, harmonii a větší inspiraci. Vyžaduje hodně úsilí plně se zde inkarnovat kvůli starým energiím bolesti a tíhy, které vás brzdí a někdy pohřbívají pod tíhou negativity minulosti. Jsem tu, abych vás povzbudila k sebedůvěře.

Jste těmi, kteří přináší změnu, nový začátek. Jiskra světla ve vás nezhasla, je živá, a proto jste tu. Vnímejte tento oheň, toto světlo ve svém srdci. Jsem s vámi a jemně se vás dotýkám, abych vám to připomněla. Nechci vás do ničeho nutit. Chtěla bych, abyste se sami učinili velkými a uvědomili si, kdo jste. 

Představte si, že uvnitř vašeho srdce hoří plamen svíčky. Pomalu se svým vědomím přesuňte do tohoto plamene a vnímejte, jak klidný a dokonalý tento plamen je. Jste staří a prošli jste již mnohým, vaše duše tu není poprvé. Vnímejte teplo tohoto světla, tohoto plamene, který se nyní šíří celým vašim srdcem: plní celý váš hrudník a paže.

Vnímejte, jak se v tomto teplém světle můžete i uvolnit. Je to světlo vaší duše, světlo toho, kým jste. Je to zlaté světlo, které jste získali díky svým znalostem a zkušenostem, díky lásce a moudrosti, kterou jste v sobě nastřádali. Někdy stále popíráte, že máte tento potenciál k dispozici, já ho ve vás však vidím a vyzývám vás, abyste na něj byli hrdí. Neměli byste se za něj stydět – stůjte ve svém vlastním světle.

Nyní si představte, že se toto světlo, tato pochodeň šíří do vašeho břicha. Nechejte toto světlo z vašeho srdce proudit až do břicha, hluboko dolů, aby se spojilo s nejnižší čakrou, vaší kostrčí. Takto si energie vaší duše najde cestu na Zemi. Vnímejte, jak Země vítá vaše bytí, to, kým jste. Pečuje o vás, chce vás přijmout. Energie vaší duše je pro ni více než vítaná. Pociťte, jak vás Země soucitně objímá. Přijímá energii vaší duše. Dovolte, aby se to dělo a buďte velkolepí.

Proč je pro lidi stále těžké být na Zemi přítomni se svou duchovní energií ze svého nitra?

Právě jsem hovořila o starých energiích, přítomných v této atmosféře, v kolektivní atmosféře, která obklopuje Zemi. Ve staré energii existuje spousta strachu. Mnoho z vás vedlo na Zemi životy, kdy se museli vypořádávat s mocí nebo bezmocí. Život byl bojem mezi mocnými a bezmocnými. Vaše postavení ve společnosti často určovalo, na které straně stojíte.

Ale i tak ve vaší duši vždy existovalo volání, jak jsem již řekla, nejste tu poprvé. Už jste cítili volání, abyste zde šířili své světlo, otevřeli srdce a něco změnili. Byli jste průkopníky vědomí. Již dříve vás zasáhlo světlo Kristovské energie a chtěli jste tato semínka zasít do lidského vědomí.

Mnoho z vás však při tom zažívali bezmoc. Měli jste pocit nepochopení, odmítnutí, oslabení. Proto mnoho z vás, pracovníků světla, cítí potřebu se stáhnout. Říkali jste si: „Nechám si tento oheň pro sebe, skrytý. Je nebezpečné ho ukazovat.“ To byla reakce mnoha z vás. Proto nejste zvyklí nechat zářit svou velikost tím, že kolem sebe šíříte své přirozené znalosti, moudrost a vědomí. 

Dovolte nám nyní otočit se k části vás samých, která se začala bát této pozemské reality, sil a mocností, které jsou proti vám, norem a pravidel, které tu panují. Pociťte v sobě část, která se skrývá, která se neodvažuje ukázat. Vnímejte i smutek, který z toho plyne.

Ve vašem srdci je touha žít naplno, což znamená hrdě stát ve středu svých pocitů, v kontaktu se svými touhami, svou podstatou a inspirací. Máte toho tolik co dát. Jste mnohem víc, než obvykle druhým ukazujete, strach však drží dveře zavřené. Právě nyní je tu tak velká potřeba světla a vy činíte změnu.

Proto vás žádám, abyste pootevřeli dveře a pohlédli na to, co chce vyjít ven. Uvnitř vás existuje primární síla: moudrost, vědění, spojení se Zemí. Protože i když máte pochybnosti a váháte nad tímto světem, ptáte se, jestli tu máte domov, je tu také hluboké spojení s Matkou Zemí: její rytmy, harmonie a krása. Vnímejte její podporu, vnímejte síly Země a otevřete dveře ještě více, abyste mohli být spatřeni. 

Ve své době jsem byla zapovězenou ženou. Očekávalo se ode mě, že se přizpůsobím předepsaným rolím a představám o ženách. Byla jsem však silnou a nezávislou ženou. Nechtěla jsem se nechat zaškatulkovat, svazovat předepsanými zákony. A jelikož jsem v těchto škatulkách nebyla, byla jsem později označena za prostitutku, nevěstku, kterou musel Jeshua vykoupit z jejich hříchů. Jaký pokřivený obraz! Tehdejší vládnoucí moc si nedokázala poradit s inspirovanou, vášnivou, ženskou energií. Považovali ji za nevhodnou a ohrožující existující společenské instituce.

Zajisté se nejednalo jen o mě, byla jsem jednou z mnoha žen: ženská energie jako celek byla nechopena. Nechápejte mě špatně, neříkám zde, že ženská energie je jen dobrá, svatá a požehnaná. Ženská energie má mnoho forem, je v ní přítomna plnost života, a tak má i temné stránky. Pokud je nevyvážená, může být mocenská, dominantní, manipulativní a vyžadující.

Stejně jako mužská energie může i ženská energie fungovat na nižší úrovni, než jakou ve své podstatě je, a to jsem zažila i já na sobě. Žila jsem s hněvem a rozhořčením nad zavedeným pořádkem ve společnosti. Hledala jsem svobodu a nezávislost a teprve později v životě jsem našla rovnováhu. Už jsem necítila potřebu obviňovat druhé. Vrátila jsem se zpět do srdce a cítila čistou a spojující sílu ženské energie. Setkala jsem se se svou duší a začala uvnitř sebe chápat obě energie – mužskou i ženskou.

Nyní je nezbytné, aby se v obou pohlavích probudila ženská energie. Nejen, že je důležité, aby se oživila energie srdce: energie spojení, jednoty a lásky, ale taktéž energie břicha. Břicho je místem, kde je umístěna vášeň: pocity a emoce, a to může být i ohromující. Toto centrum se musí znovu uvést do rovnováhy. Bez vášně, nedokážete žít, nemáte skutečné cíle, váš život postrádá směr. V církevním tradicích je však vášeň podezřelá.

Když hovoříme o ženské energii, směřujeme naši pozornost k empatické a spojující síle v ní. Je tu však také ženská vášeň: touha a žádostivost. Odvážíte se spojit i s tím? Toto spojení je velmi důležité pro ženy stejně jako pro muže. Je to spojení mezi srdcem a břichem, spojení mezi božstvím a lidstvím.

Jak jsem řekla, ženská energie může mít i temnou stranu, stín, který vyvstává skrze energie břicha. Řešení však není tyto energie odsouvat, přehlížet břicho a zaměřit se jen na srdce. Nikoli, všichni jsme lidmi a v lidském bytí je zapotřebí seberealizace. Božství chce s touto potřebou spolupracovat, spojit se s ní. Žádám vás proto, abyste se spojili s ohněm ve svém břiše, kde žijí silné pocity, síly a touhy.

Nemá smysl se od těchto pocitů odvracet, protože právě v nich se skrývá „zlato“, poklad, který hledáte. Když se s plným vědomím ze svého srdce spojíte s tím, co ve vás žije – i se stínem – pak se dveře plně otevřou a vy můžete začít skutečně žít. Proto se ve svém životě nebojte silných emocí a tužeb. Uznejte je, dejte jim tvář, dejte jim jméno. 

Představte si, že je uvnitř vás stín, něco skrytého, co byste raději neviděli, nechcete vidět nebo aktivně potlačujete. Je však bezpečné tu být a vše ve vás smí být tak, jak právě je. Pozvěte tuto postavu, jež je vaším stínem, aby se vám ukázala, aby se projevila. Možná se ve vás objevují posedlosti, strachy, komplexy, se kterými bojujete dlouhý čas. Potřebují vaši pozornost, vaše jemné vědomí – bez hodnocení. Nechte je vystoupit z temnoty.

Můžete vidět velmi potlačenou postavu, dokonce démona nebo monstrum. Na tom nezáleží, patří vám a chce být spatřena. Když ji popíráte, vrátí se k vám tak jako tak, avšak „zadními dveřmi“ a zvláště tehdy pak způsobuje problémy. Seznamte se se svým stínem a spolupracujte s ním. Přímo čelte tomu, co z tohoto stínu vyvstane a pohleďte na to, co uvnitř této bytosti žije. Uvnitř tohoto druhu stínu existuje touha po životě: chce k vám patřit.

Jediná forma spirituality, která může mít nyní smysl je pozemská a ukotvená spiritualita, v níž je uznáno a přijato lidské bytí. To je způsob, jakým se chce vaše duše projevit. S potlačením své ženské energie, byla potlačena i tato vaše část. Nejen láskyplnost srdce: jemnost, plynoucí energie soucitu, ale také silné, vášnivé, zemské energie ženské stránky. Je tu velký strach z toho, že takoví jste.

Ženské sexuality se v minulosti obávali, a proč tomu tak bylo? Sexualita vycházející z otevřeného srdce, sexualita, v níž se snoubí vášeň a láska, je obrovským impulsem ke změně. Probouzí lidi k životu, probouzí duši k životu. Opravdové spojení od srdce k srdci, od člověka k člověku, je zdrojem tvořivosti, která není jen sexuální, ale dotýká se všech oblastí života. Je to Eros v pravém slova smyslu: povznést se nad sebe, spojit s druhými, dávat z toho, co žije ve vás.

Tyto síly byly v lidské historii potlačeny. Volám vás, ženy a muži, abyste těmto silám umožnili znovu vystoupit a nebáli se násilných a emocionálních částí sebe sama. Samozřejmě, že se mohou projevit nevyváženým způsobem, ale to se stává, když je potlačujete nebo je označujete za neduchovní. Dovolte všem částem existovat a spojit se v jedno, propojte horní část se spodní, srdce s břichem.

Nakonec bych znovu ráda zdůraznila, jak moc vás vnímám jako božské bytosti, schopné plně najít své vlastní odpovědi z rezervoáru moudrosti a síly uvnitř sebe. Doufám, že vám tento potenciál přibližuji, to je moje jediná role. Jsem vám rovna, nejsem nad vámi.

Zdravím vás ze svého srdce a děkuji za vaši přítomnost.

© Pamela Kribbe, www.jeshua.net

Překlad: Denisa, www.jeshua.cz

E-kniha Audio poselství